«Τραγούδια διαλεκτά» από τον Γιώργο Καγιαλίκο στο Κελάρι του Athenaeum

«Τραγούδια διαλεκτά» από τον Γιώργο Καγιαλίκο στο Κελάρι του Athenaeum

Γράφει η Θέλμα Καραγιάννη

Την Κυριακή το βράδυ βρέθηκα σ’ ένα «Κελάρι» , (του Ωδείου Athenaeum) , γεμάτο με τις μελωδίες που επέλεξε να παρουσιάσει ο ήδη καταξιωμένος και πολλά υποσχόμενος νέος συνθέτης,Γιώργος Καγιαλίκος. Ο ίδιος έπαιξε πιάνο, τραγούδησε και επιμελήθηκε μουσικά το πρόγραμμα, έχοντας πλάι του την Ιφιγένεια Καρολόγου και το Γιάννη Λεκόπουλο στο τραγούδι αλλά και τον εξαίρετο Διονύση Βερβιτσιώτη στο βιολί!
Μπαίνοντας στον πανέμορφο, ζεστό χώρο, με υποδέχτηκε η εκφραστική φωνή της Ιφιγένειας Κορολόγου, που τραγούδησε εκτός από τα τραγούδια του Καγιαλίκου και άλλα, του έντεχνου ρεπερτορίου, όπως: »Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα» , »Ήτανε αέρας»

Ο Γιάννης Λεκόπουλος στη συνέχεια, τραγούδησε από το cd »Φυγή» το ομότιτλο, το οποίο έχει ερμηνεύσει και στο δίσκο κι ένα ανέκδοτο του συνθέτη, σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο»Στις μάντρες τα αγάλματα» κι επίσης το »Γιάννη το φονιά» και το »Μια θάλασσα μικρή».

Πολλές οι εμφανίσεις-έκπληξη της βραδιάς με φίλους και συνεργάτες του Γιώργου Καγιαλίκου!

Η Μάρθα Μεναχέμ τραγούδησε, από τη »Μικρή Ελεγεία» , τη »Σύγκρουση» , σε στίχουςΘράσου Καμινάκη και μουσική δική της. Ο Λεωνίδας Μπόμπας τραγούδησε ένα ανέκδοτο τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, που ήταν παρών…

«Τραγούδια διαλεκτά» από τον Γιώργο Καγιαλίκο στο Κελάρι του Athenaeum

 

Η Λίλιαν Τσατσαρώνη τραγούδησε »Τον κακό σας τον καιρό» (»Ο κακός ο λύκος») και το»Περιπλανώμενος ιππότης» , απ’ το cd με τα παιδικά τραγούδια »Κι εσείς καλύτερα» , σε στίχους και μουσική Καγιαλίκου. Η Εύα Θωμοπούλου τραγούδησε, εκτός προγράμματος, »Το άδειο χέρι» , σε στίχους Χριστίνας Κουκέλη και μουσική Γιώργου Καγιαλίκου.

Ακούστηκαν κι άλλα τραγούδια από το cd »Φυγή», όπως κι από »Της ημέρας τα σκοτάδια» τουΔαμιανού Πάντα, το τραγούδι »Το σημείωμα» , των Δ. Λέντζου- Στ. Γκότση, ένα digital single του 2015, »Όλα του κόσμου τα αντίο» , σε στίχους Μάνου Ορφανουδάκη και μουσικήΣταύρου Σταυρίδη, το »Κορίτσι αγίνωτο» σε στίχους Γιάννη Ευθυμιάδη (που ήταν κι εκείνος παρών) και μουσική Γιώργου Καγιαλίκου, από το cd »Το κρύσταλλο του κόσμου» του 2016 και το »Επιτέλους βροχή», ανέκδοτο της Ιφιγένειας Καρολόγου (που τραγούδησε η ίδια βέβαια) και που μάλιστα μου άρεσε ιδιαιτέρως!

«Τραγούδια διαλεκτά» από τον Γιώργο Καγιαλίκο στο Κελάρι του Athenaeum

 

Παρών επίσης και ο Θανάσης Συλιβός, η ψυχή και διεύθυνση του »Μετρονόμου».

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 2 ώρες το πολύ και δεν κούρασε καθόλου… Ωραία ατμόσφαιρα, ζεστή, χαλαρή, με πολλά ενδιαφέροντα, καινούργια ακούσματα και λιγότερες διασκευές, πράγμα που, εγώ τουλάχιστον ως μουσικός, εκτίμησα πολύ!

Ο Γιάννης Λεκόπουλος, με τη βαθιά, αισθαντική φωνή του, πάντα εξαιρετικός στις ερμηνείες του, τίποτε λιγότερο απ’ ό,τι περίμενα! Η Ιφιγένεια Κορολόγου, με το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της, αναδείκνυε επίσης πολύ τα τραγούδια του Γιώργου Καγιαλίκου. Οι ερμηνευτικές της ικανότητες, σου τραβούν οπωσδήποτε την προσοχή και προσωπικά η φωνή της μου προκάλεσε συναισθηματικές δονήσεις.

Καλή συνέχεια στους νέους ταλαντούχους αυτούς ανθρώπους!

Φωτογραφίες: Καίτη Σοφού, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος